skip to Main Content

Bli återförsäljare

Svensk Motoroptimering är ett företag som är specialiserat på kalibreringar och omprogrammeringar av motorstyrsystemet till olika fordontyper såsom personbilar, transportbilar, husbilar och ATVs (fyrhjulingar). Vi har även lösningar inom tunga fordon samt marin och MC. Vi har varit verksamma sedan 2007 och är därmed ett av de äldsta företagen på marknaden.

Auto mechanic diagnosing car engine with a laptop with special program, close-up view with no face

Nedan ser ni ett axplock av lösningar vi utarbetat genom åren och som vi fortfarande utvecklar.

  • Optimeringar där vi ser till att öka effekt och vridmoment i otto- och dieselmotorer utan att överskrida tillverkarens toleranser på interna komponenter med avseende på stress och termisk utmattning.
  • Avkodningar av olika system i motorn som ofta skapar problem för kunden. Det kan exempelvis vara krånglande EGR-ventiler, defekta AdBlue/NOx-system, uttjänta partikelfilter eller virvelspjäll som fastnat. Vi kan med hjälp av en programmering släcka dessa system så motorlampor och andra varningar försvinner, samt se till att bilen ej går ned i felsäkert läge. En stor fördel med en avkodning är att felen aldrig kommer tillbaka som de kan göra vid en reparation. Detta är en stor del av verksamheten idag och vi ser framförallt att många verkstäder nyttjar dessa lösningar.
  • A-traktorer som efter en regeländring för några år sedan har exploderat på marknaden. Vi har lösningar till flera olika populära modeller inom a-traktorsegmentet där vi även skriver ut intyg.

Vad får du som återförsäljare?

Som återförsäljare får ni den utbildning som krävs och ert företag blir uppsatt som återförsäljare på vår hemsida. Vi kommer även att annonsera på Google och sociala medier inom 100 km radie från ert företag och ni får köpa marknadsföringsmaterial i den omfattning ni själv önskar. Förutom att ni får in jobb som återförsäljare brukar det generera fler kunder till Er befintliga verksamhet. Alla mailförfrågningar som kommer in centralt vidarebefordras till närmaste återförsäljare och ni får själva kontakta och boka in kunden. Support kommer att finnas tillgänglig både över mail och telefon vid behov.

Vad söker vi efter?

Vi söker främst ett företag som redan finns i fordonsbranschen och har ett gott renommé. Det kan vara en verkstad eller fordonshandel som ser ett behov av våra tjänster och som kan utveckla och bredda er befintliga verksamhet. Den som kommer att arbeta operativt med detta har kännedom om motorer samt grundläggande datakunskaper inom Windows operativsystem. Ni har redan diagnosutrustning för felsökning och återställning av olika system som rör motorstyrningen.

Tycker du detta verkar intressant? Tveka då inte att höra av dig till oss så får ni mer information.

Kontakta oss

Kontakta oss för mer information