skip to Main Content

Motoroptimering

Motoroptimering är det i särklass bästa och säkraste sättet att trimma din motor. Högre effekt och vridmoment erhålls samtidigt som bränsleförbrukningen sjunker vid normal körning. Med en optimering sker ändringarna direkt i bilens egna styrsystem, precis så som biltillverkarna själva hade gjort.
Alla förbränningsmotorer som tillverkas idag har stränga krav framförallt vad det gäller emissioner. Det medför att motorerna ofta har god potential till prestandaförbättring vilket uppskattas i flera olika situationer. Med vår motoroptimering blir din bilkörning både säkrare och roligare. Den är till för dig som vill förbättra omkörningar, accelerationer, dragande av släp eller husvagn, eller om man helt enkelt uppskattar bättre prestanda. Vi har varit verksamma sedan 2007 år och har stor erfarenhet av motoroptimering till personbilar, transportbilar, husbilar, lastbilar, båtmotorer och motorcyklar.

Vanliga frågor om motoroptimering

Är Motoroptimering lagligt?

En bil är idag helbilsgodkänd och man får inte göra ändringar på den som avviker från helbilsgodkännandet. Det innefattar bl.a trimning, men även byte av däcksdimension. Kontrollorgan för detta är bilprovningen och till viss mån polisen, men i dagsläget finns ingen möjlighet för dom att upptäcka en motoroptimering från Svensk Motoroptimering.

Vilka är bäst på Motoroptimering?

Svensk Motoroptimering har varit verksamma sedan 2007 och har gedigen erfarenhet när det kommer till motoroptimeringar. Svensk Motoroptimerings filosofi är att ha den bästa kombinationen mellan prestanda och driftsäkerhet.

Vad är steg 1 optimering?

Steg 1 optimering innefattar en omprogrammering av bilens motorstyrsystem, en så kallad ECU flash, för att erhålla mer effekt och vridmoment ur motorn.

Vad betyder optimera bilen?

Genom att optimera bilen erhåller man en annan motorkaraktär. Det är oftast högre effektuttag, men även lägre bränsleförbrukning, eller i vissa fall lägre utsläpp.